2012 m. liepos 2 d., pirmadienis

Marmurinis kavos keksas

Šį receptą radau Ilonos bloge. Pirmą kartą gaminau pagal receptą, bet man buvo per daug tešlos, keksai vos nepabėgo, tai kitą kartą sumažinau ingridientų kiekį ir gavosi super. Labai skanus keksas, toks minkštas ir ne sausas. Gaminau ne kartą ir tikrai gaminsiu dar.


200 g labai minkšto sviesto
200 g cukraus
3 kiaušiniai
žiupsnelis druskos
200 g miltų
1 arb. šaukštelio kepimo miltelių
70 ml pieno
20 g kakavos
5 arb. šaukštelių stiprios kavos


Sviestą gerai išsukame su cukrumi ir druska. Mušame po vieną kiaušinį ir gerai po kiekvieno išplakame. Miltus persijojame su kepimo milteliais, suberiame į sviesto masę ir gerai išmaišome, maišant supilame pieną. 1/3 tešlos masės atidedame į kitą indą. Į ją įmaišome kakavą bei 5  šaukštelius kavos ir išmaišome.
Kekso formą patepame riebalais ir apibarstome džiūvesėliais. Dedame ½ baltos masės, visą rudą ir ant viršaus vėl baltos.
Kepame iki 175°C įkaitintoje orkaitėje apie 45 min. Patikriname pagaliuku ar jau iškepė.


Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą