Naudoju 250 ml stiklinę.
Tešlai:
2 ir ¾ stiklinės miltų
¼ stiklinės cukraus
7 g sausų mielių
½ arb. šaukštelio druskos
50 g sviesto
1/3 stiklinės pieno
¼ stiklinės vandens
2 dideli kiaušiniai
1 arb. šaukštelio vanilės aromato
Cinamono sluoksniui:
1 stiklinė cukraus
2 arb. šaukšteliai cinamono
½ arb. šaukštelio malto muskato
50 g sviesto
Dubenyje išmaišome 2 stiklines miltų, cukrų,
sausas mieles ir druską. Sviesta išlydome, tada įpilame pieno. Nuimti nuo
ugnies, įdedame vanilės aromatą ir vandens. Atskirame inde išplakame
kiaušinius.
Sviesto, pieno ir vandens masę įpilame į sausų
produktų dubenį, šaukštu viską gerai išmaišome. Į šitą masę įdedame išplaktus
kiaušinius ir vėl gerai išmaišome. Galiausiai įdedame likusius miltus ir minkome
tešlą, kuri truputį dar lips prie rankų. Tešlą paliekame 30-60 min. Šiltoje
vietoje, kad pakiltų (turėtų ženkliai padidinti savo tūrį).
Stalviršį pabarstome 2 šaukštais miltų ir
kočiojame tešlą (kočiavimo procesą galima pažiūrėti čia), iškočiojame
stačiakampį.
Išlydome sviestą, jį ataušiname ir patepame
paruoštą stačiakampį. Cukrų, cinamoną ir maltą muskatą sumaišome atskirame
dubenėlyje. Paruošta mase apibarstome sviestu pateptą stačiakampį. Supjaustome
jį juostomis (man gaunasi 5 juostos). Uždedame jas viena ant kitos. Po to
supjaustome į lygias dalis (man jų gaunasi 14 vnt.). Kepimo formą išklojame
foliją ir sudedame juosteles viena šalia kitos. Vėl paliekame 30-45 min., kad
pakiltų.
Kepti iki 1500C įkaitintoje
orkaitėje apie 45 min.
Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą