160g kvietinių miltų
60 ml ledinio vandens
115g šalto sviesto
0,25 arb. šaukštelio druskos
Įdarui:
400-500 g uogų
70g cukraus + apibarstymui
1 citrinos žievelės
2 valg. šaukštų citrinos sulčių
3valg. šaukštų kvietinių miltų
2 valg. šaukštų pieno
2 valg. šaukštų cukraus apibarstymui
25g šalto sviesto
Įdarui uogas sudedame į dubenį, atskirai sumaišome cukrų su miltais ir citrinos žievele, suberiame ant uogų, supilame citrinos sultis ir išmaišome.
Iškočiojame tešlą maždaug 24cm skersmens, sudedame uogų mišinį paliekant 2-4 cm laisvą kraštą. Užlenkiame jį ant uogų. Kraštus patepame pienu ir apibarstome cukrumi. Ant uogų sudedame gabalėliais supjaustytą sviestą.
Kepame iki 215℃ įkaitintoje orkaitėje apie 25min.
Skanaus!