2023 m. rugpjūčio 5 d., šeštadienis

Tarta su uogomis/vaisias

Šis receptas – tai šios vasaros didžiausias atradimas (radau “Su meile, keksas” Facebook’o puslapyje). Labai paprasti ingridientai, o skonis TOBULAS. Naudojant vis kitokius vaisius / uogas skonis vis keičiasi. Gaminu tikrai dažnai, vis dar negalime atsivalgyti!


Tešlai:
160g kvietinių miltų
60 ml ledinio vandens
115g šalto sviesto
0,25 arb. šaukštelio druskos

Įdarui:
400-500 g uogų
70g cukraus + apibarstymui
1 citrinos žievelės
2 valg. šaukštų citrinos sulčių
3valg. šaukštų kvietinių miltų

2 valg. šaukštų pieno
2 valg. šaukštų cukraus apibarstymui
25g šalto sviesto


Miltus sumaišome su druska, įdedame gabalėliais supjaustytą sviestą ir triname iki trupinių. Įpilame vandenį ir išminkome tešlą. Suvyniojame ją į maistinę plėvelę ir dedame į šaldytuvą min. 1 val.
Įdarui uogas sudedame į dubenį, atskirai sumaišome cukrų su miltais ir citrinos žievele, suberiame ant uogų, supilame citrinos sultis ir išmaišome.
Iškočiojame tešlą maždaug 24cm skersmens, sudedame uogų mišinį paliekant 2-4 cm laisvą kraštą. Užlenkiame jį ant uogų. Kraštus patepame pienu ir apibarstome cukrumi. Ant uogų sudedame gabalėliais supjaustytą sviestą.
Kepame iki 215℃ įkaitintoje orkaitėje apie 25min.



Skanaus!