Šie riestainiai buvo gaminami pagal rekomendaciją, pradžioje juos gamino mano pusseserė, ji pasidalino internete rastu receptu ir tada jau gaminau ir aš. Man gavosi 18 skanių, putlių, saldžių riestainių. Kai vaikai pamatė kepinį įjungė savo vaizduotę ir pradėjo spėlioti į ką panašūs riestainiai. Vienam vaikui tai avino ragai, kitam - drugelio sparnai ir abu buvo teisūs.
300 g miltų
1 arb. šaukštelio kepimo miltelių
180 g varškės
2 kiaušinių
1 valg. šaukšto grietinės
3 valg. šaukštų cukraus
1 valg. šaukšto vanilinio cukraus
2 valg. šaukštų aliejaus
žiupsnelio druskos
Pabarstymui:
2 valg. šaukštų cukraus
1 valg. šaukšto vanilinio cukraus
Pabarstymui dubenėlyje sumaišome cukrų su vaniliniu cukrumi ir atidedame į šalį.
Viename dubenyje sumaišome miltus su kepimo milteliais ir druska. Persijojame.
Į kitą dubenį sudedame varškę ir grietinę, įmušame kiaušinius, įpilame aliejų, suberiame cukrų ir vanilinį cukrų. Viską išmaišome, galime sutrinti blenderiu.
Į varškės masę dalimis suberiame miltų mišinį ir išminkome tešlą. Tešla turėtų gautis elastinga ir nelimpanti prie rankų, jei reikia įberiame dar miltų.
Gautą tešlą padaliname į 18 dalių (kiekviena svėrė apie 40 g). Iš kikvienos suformuojame volelį apie 20 cm ilgio ir iš abejų pusių susukame link vidurio. Vieną paviršių priglaudžiame į pabarstymui skirtą cukrų. Taip suformuojame visus riestainius. Sudedame juos į kepimo popieriumi išklotą skardą ir kepame iki 180°C įkaitintoje orkaitėje apie 25 min.
Skanaus!
2020 m. liepos 30 d., ketvirtadienis
2020 m. liepos 19 d., sekmadienis
Agrastų džemas
Kai šeimyna didelė, o kiekvieną savaitgalį valgome blynus
saldžiai, būtina vasaros sezonu pasirūpinti džemo / uogienių atsargomis. Šį
kartą agrastų džemas (receptas iš čia).
1 kg agrastų
700 g cukraus
3 v. šaukštų vandens
Agrastus nuvalome, nuplaukite ir
sudedame į puodą. Užpilame cukrumi ir įpilame kelis šaukštus vandens. Mediniu
šaukštu sutriname agrastus, kad atsirastų sulčių. Užkaitiname puodą ir ant
nedidelės ugnies verdame apie 1 val. pamaišome, kad nepridegintumėte.
Stiklainėlius gerai išplauname.
Džemą supilstome į šiltus stiklainėlius, užsukame ir apvertę padedame, kad
atvėstų.
Skanaus!