7 vištienos blauzdelės
druskos, juodųjų pipirų
saldžiosios raudonosios paprikos
aitriosios čili paprikos
4 skiltelės česnako
1 valg. šaukšto aliejaus
2 kupini valg. šaukštai lydyto sūrelio (apie 80-100 g)
Tešlai:
250 g miltų
½ arb. šaukštelio druskos
½ arb. šaukštelio cukraus
1 arb. šaukštelio kepimo miltelių
150 g grietinės
1 kiaušinis
1 valg. šaukšto aliejaus
Aptepimui:
½ kiaušinio
Ruošiame įdarą:
Dubenėlyje sumaišome prieskonius – druską, juoduosius pipirus, paprikas (visko dedame pagal skonį, taip pat drąsiais juos keiskite į savo mėgstamiausius). Apibarstome prieskoniais vištienos blauzdeles, sudedame trintą ar smulkiai pjaustytą česnaką, užpilame aliejaus ir gerai ištriname mėsą, kad prieskoniai tolygiai pasiskirstytų. Paliekame apie 30 min. pasimarinuoti. Po to sudedame į kepimo indą ir kepame iki 180 ⁰C įkaitintoje orkaitėje apie 50 min. (kol blauzdelės iškeps).
Iškeptas blauzdeles truputį atvėsiname (kad būtų įmanoma pjaustyti). Nuimame nuo kaulo mėsą, ją supjaustome, sudedame į indą. Kaulus neišmetame, bet gražiai nuvalome ir atidedame į šalį. Į mėsą sudedame 2 kupinus šaukštus lydyto sūrelio ir išmaišome.
Ruošiame tešlą:
Tešlai miltus sumaišome su druska, cukrumi, kepimo milteliais. Atskirame inde įmušame kiaušinį, sudedame grietinę ir įpilame aliejaus, išmaišome. Supilame skystą masę ant birios ir maišome, po to minkome tešlą. Tešla turėtų gautis minkšta, truputį limpanti prie rankų.
Formuojame ir kepame:
Stalviršį vos vos sutepame aliejuje. Paruoštą tešlą supjaustome į 7 dalis, iš kiekvienos suformuojame blyną (be kočėlo, pirštais). Į vidų sudedame 7 dalį įdaro, viduryje pastatome kaulą ir sulipdome tešlos kraštus ties kaulo viduriu. Taip suformuosime krepšelį su kaulu. Sustatome krepšelius ant kepimo popieriumi išklotos skardos, aptepame kiaušinio plakiniu ir kepame iki 180 ⁰C įkaitintoje orkaitėje apie 20 min. (kol tešla gražiai apskrus).
Skanaus!