Receptą nužiūrėjau knygoje „Saulėtos Virtuvės Pusryčių Knyga“. Vafliai puikiai tinka pusryčiams, vakarienei, arba su pagrindiniais patiekalais – su kepta mėsa, pievagrybiais, šonine. Be to kaip ir su saldžiais vafliais, tai ir čia ingridientus keičiame pagal savo skonį (manau čia taip pat puikiai tiktų rūkyta šoninė, ar lašiša).
280 g miltų
2 arb. šaukštelių kepimo miltelių
0,5 arb. šaukštelio valgomosios sodos
2 valg. šaukštų cukraus
1 arb. šaukštelio druskos
0,25 arb. šaukštelio maltų juodųjų pipirų
2 kiaušinių
440 ml raugintų pasukų (ar kefyro, ar pieno)
80 g tirpinto sviesto
100 g kietojo fermentinio sūrio
ryšulėlio šviežių krapų
5 svogūnų laiškų
Dideliame dubenyje sumaišome miltus, kepimo miltelius, sodą, druską ir pipirus. Kitame dubenyje elektriniu plaktuvu išplakame kiaušinius iki purios masės. Supilame raugintas pasukas, atvėsintą tirpintą sviestą ir išplakame dar kartą. Plakinį supilame į miltų mišinį ir lėtai maišome, kol neliks sausų miltų. Suberiame į tešlą tarkuotą kietąjį fermentinį sūrį, smulkiai kapotus krapus bei svogūnų laiškus. Išmaišome, kad tolygiai pasiskirstytų tešloje. Kepame vaflius įkaitintoje keptuvėje. Iškepusius patiekiame iš karto arba atvėsiname ant grotelių.
Skanaus!