Jau keli metai iš eilės marinuoju agurkus pagal šitą receptą, šiandien dalinuosi juo ir su Jumis. Receptą turiu iš mamos; tiesa čia ne tas atvejis, kai receptas keliauja iš kartos į kartą. Mama ji gavo prieš kelis metus iš pažįstamų. Būtent tokiu būdu marinuotus agurkus valgo visa šeima, ypač vaikai. Agurkai būna traškūs, nei per sūrūs, nei per saldūs, tiesiog TOBULI. O receptas ant tiek lengvas, kad kitaip agurkų nemarinuosiu niekada.
Į stiklainį:
krapų
juodųjų serbentų lapų
vyšnių lapų
Marinadui, 1 litrui vandens:
2 valg. šaukštų druskos (plokščio, be kalnelio)
1 valg. šaukšto cukraus (plokščio, be kalnelio)
100 g acto (9%)
Prieskonių:
juodųjų pipirų žirneliais
česnako skiltelių
Į stiklainį sudedame lapus, krapus, išplautus ir nusausintus agurkus.
Užverdame vandenį, suberiame druską ir cukrų. Verdame, kol viskas ištirps. Nuimame verdantį vandenį nuo ugnies ir pilame į stiklainį ant agurkų, uždengiame dangteliu (bet neužsukame, tiesiog, kad nieko neįkristų). Paliekame apie 2-4 val., kol atauš.
Išpilame marinadą atgal į puodą ir vėl verdame. Į stiklainius įdedame juodųjų pipirų žirneliais, kelias česnako skilteles. Užvirus marinadui įpilame acto, išmaišome. Nuimame nuo ugnies ir vėl pilame į stiklainius ant agurkų iki pat stiklainio viršaus (kad viską apsemtų). Užsukame dangteliais ir viskas.
Skanaus!