2019 m. vasario 16 d., šeštadienis

Kavos pyragas su šokoladu

Su gimtadieniu, LIETUVA!
Linkiu visiems laimės. Po šiuo žodžiu slypi begalė dalykų, tik kiekvienas iš mūsų žino, kas jį padaro laimingu. Mylėkime ir gerbkime vieni kitus, šypsokimės gyvenimui ir jis mums nusišypsos!
Šiandien iškepėme labai paprastą ir labai gardų pyragą. Vien pavadinkmas vilioja jį išsikepti (receptas iš čia). Rekomenduoju!



Ingridientai:
115 g kambario temperatūros sviesto
150 g cukraus
1 arb. šaukštelio vanilinio cukraus
3 kiaušinių
230 g grietinės (arba jogurto)
½ arb. šaukštelio druskos
1 arb. šaukštelio kepimo miltelių
1 arb. šaukštelio sodos
250 g miltų

Pabartukams:
65 g cukraus
1 arb. šaukštelio malto cinamono
1 valg. šaukšto tirpios kavos miltelių
170 g smulkinto šokolado


Pabarstukams skirtus produktus sumaišome inde ir atidedame į šalį.

Minkštą sviestą su cukrumi, vaniliniu cukrumi ir druska išplakame iki purumo. Po vieną įplakame kiaušinius, po kiekvieno gerai išplakame. Įplakame grietinę (ar jogurtą).  Atskirame inde sumaišome miltus su kepimo milteliais.  Suberiame persijotus miltus į sviesto - kiaušinių masę ir išmaišome. Kepimo formos (naudojau 24 cm skersmens) dugną išklojame kepimo popieriumi, šonus ištepame sviestu. Paruoštoje kepimo formoje paskirstome pusę tešlos kiekio, pabarstome pusę pabarstukų. Ant jų supilame likusią dalį tešlos, ją išlyginame ir ant viršaus suberiame likusius pabarstukus. Kepame iki 180 ⁰C įkaitintoje orkaitėje apie 45-55 min. (tiriname mediniu smeigtuku).



Skanaus!