2018 m. liepos 19 d., ketvirtadienis

Kepti kukuliai su bulvėmis

Receptą atsitiktinai pamačiau čia ir nutariau išbandyti. Nenusivyliau, labai paprastai pagaminamas ir labai skanus patiekalas, kuris patiko mūsų šeimynai. Kitą kartą taip tankiai bulvių nedėsiu, arba jas trumpai pavirsiu, nes kepimo laiką teko ilginti.


Kukuliams:
600 g mėgstamo faršo
1 obuolio
1 bulvės
druskos, juodųjų pipirų, česnako granulių

Užpilui:
250 ml vandens
2 valg. šaukštų pomidorų padažo
1 valg. šaukšto grietinės
druskos, juodųjų pipirų

apie 1,2 kg skustų bulvių


Į faršą įtarkuojame obuolį ir žalią bulvę, suberiame prieskonius, paliekame pasimarinuoti.
Bulves nuskutame ir supjaustome riekelėmis.
Kepimo indą ištepame sviestu. Iš faršo suformuojame rutuliukus, sudedame juos į kepimo formą. Ten pat išdėliojame pjaustytas bulves. Kepame iki 180ºC įkaitintoje orkaitėje 20 min. Laikui baiginėjantis, kol kepa, užverdame vandenį ir sumaišome jį su pomidorų padažu, grietine ir prieskoniais. Po to užpilame skystį ant pakepusių kukulių su bulvėmis ir dar kepame apie 30 min. (patikriname, kad bulvės būtų minkštos). Prieš baigiant kepti galima viską apibarstyti sūriu ir dar įdėti į orkaitę 5 minutėms.



Skanaus!