2017 m. gruodžio 15 d., penktadienis

Purūs blyneliai

Artėjant savaitgaliui neapsieisime be blynų. Šį kartą siūlau išbandyti purius, saldžius blynelius. Receptą atsitiktinai radau čia ir nutariau išbandyti. Pakoregavus truputėlį ingridientų kiekį gavosi tikrai nemažai skanių purių blynelių.


150 g cukraus
220 g kvietinių miltų
1 arb. šaukštelio kepimo miltelių
1 arb. šaukštelio vanilinio cukraus
2 kiaušiniai
150 ml pieno
aliejaus kepimui


Dubenyje išplakame kiaušinius, supilame pieną ir viską išplakame. Atskirame inde sumaišome visus birius produktus, juos dalimis įmaišome į skystą masę ir išplakame iki vientisos masės. Kepame blynus keptuvėje su trupučiu aliejaus iš abejų pusių.


Skanaus!

2017 m. gruodžio 13 d., trečiadienis

Orkaitėje kepti kotletai

Deja, bet turiu prisipažinti, kad nemoku kepti kotletų keptuvėje. Jie visada man gaunasi sausi, ką bedaryčiau :( Taigi man kotletų kepimas orkaitėje tapo tikru atradimu. Labai paprasta ir rezultatas puikus. Jei dar taip negaminote, pabandykite, manau nepasigailėsite. Recepto šaltinis čia, nors galima mėsą gardinti taip, kaip mums patinka.
 


1 kg mėgstamos mėsos faršo
2 kiaušiniai
1 svogūno galvos
3 riekelės batono
2 valg. šaukštų grietinės
daug šviežių krapų
druska, juodieji pipirai, česnako granulės


Faršą pagardiname druska, juodaisiais pipirais, česnako granulėmis, įmušame kiaušinius. Batono riekeles užpilame šaltu vandeniu arba pienu, po 10 min. nuspaudžiame, įdedame į faršą. Svogūną sutarkuojame smulkiausia tarka, krapus smulkiai sukapojame, viską sudedame į faršą, įdedame grietinės ir gerai sumaišome. Paruoštą faršą "išmušame", t.y. paimame dalį faršo (kokio dydžio ir bus kotletas), ir tą dalį kelis kartus metame ant pjaustymo lentos, tai leidžia lengvai suformuoti kotletą, kuris po to kepant nesubyrės. Be to ir stresą puikiai nuima :)
Paruoštus kotletus sudedame į kepimo indą ir kepame iki 180°C įkaitintoje orkaitėje 20 min. Tuomet įpilame į skardą apie pusę puodelio vandens ir kepame dar 15 min.



Skanaus!