Biskvitams:
5 kiaušiniai
2 arb. šaukštelių vanilinio cukraus
230 g cukraus
230 g miltų
2 arb. šaukštelių kepimo miltelių
65 g aliejaus
Pertepimui:
1 skardinės kondensuoto saldinto pieno
200 g kambario temperatūros sviesto
420 ml grietinėlės
50 g kokoso drožlių
2 pakelių grietinėlės standiklio
Sulaistymui:
~150 ml vandens
1 arb. šaukštelio cukraus
1 valg. šaukšto citrinos sulčių
Biskvitų kepimas:
Biskvitams skirtus ingriedientus padaliname
pusiau ir gaminsime tą pačią tešlą du kartus ir kepsime du biskvitus, kuos po
to supjaustysime pusiau ir taip gausime 4 biskvito lakštus.
Kiaušinius išplakame su cukrumi ir vaniliniu
cukrumi iki purios masės (užtruks apie 5 min.) Po to plakant plona srovele
supilame aliejų. Atskirame inde miltus susimaišome su kepimo milteliais ir
įsijojojame į kiaušinių masę. Atsargiai šluotele iš apačios į viršų maišant
užmaišome tešlą. Kepimo formos (naudojau 26 cm skersmens) dugną išklojame
kepimo popieriumi, šonus ištepame sviestu, paskirtome joje tešlą ir kepame iki
150ºC įkaitintoje orkaitėje apie 20 min.
Tą patį pakartojame dar kartą ir taip iškepame
biskvitus, juos ataušiname ir perpjauname pusiau.
Pertepimo paruošimas:
Grietinėlę išplakame su grietinėlės standikliu
ir paliekame šaldyvute, kol lipdysime tortą.
Kambario temperatūros sviestą išplakame su kondensuotu
pienu iki purios masės. Po to įmaišome kokosų drožles. Irgi psviesto masę
padedame į šaldytuvą.
Sulaistymui:
Vandenį sumaišome su cukrumi ir citrinos
sultimis kol ištirs cukrus.
Torto surinkimas:
Išimame iš šaldytuvo išplaktą grietinėlę ir
sviesto masę, sumaišome tarpysavyje, kremas paruoštas.
Paimame vieną biskvito lakštą, dedame jį į
torto lėkštę, suvilgome sulaistymui skirtu vandeniu, užtepame 1/5 dalį paruošto
kremo. Ant viršaus dedame kitą lakštą, vėl suvilgome, užtepame kremo ir. t.t.
kol sunaudosime visą kremą, jo liks ir ant šonų.
Tortą puošiame pagal fantaziją. Šiandien man
prireikė 50 g kokosų drožlių ir 100 g migdolų.
Skanaus!