2015 m. balandžio 26 d., sekmadienis

Šokoladinis pyragas su varške

Receptą radau Aguonėlės tinklaraštyje, išbandytas jau ne kartą. Rezultatas - nesunkiai pagaminamas ir labai skanus pyragas. Šiandien neturėjau jokių riešutų, tai vietoj jų įdėjau tiesiog daugiau miltų, gavosi taip pat labai skaniai. Rekomenduoju :) 




Šokoladinei masei:
125 g kambario temperatūros sviesto
215 g cukraus
2 kiaušiniai
90 g miltų
20 g kakavos
½ arb. šaukštelio kepimo miltelių
šiek tiek druskos
50 g ištirpinto juodo šokolado
60 g maltų riešutų

Varškės masei:
50 g kambario temperatūros sviesto
180 g varškės
65 g cukraus
1 valg. šaukšto miltų
1 kiaušinis


Šokoladinei masei:
Sviestą išplakame su cukrumi iki purios masės. Į šią masę įmušame kiaušinius, po kiekvieno gerai išplakame. Miltus sumaišome su kakava, kepimo milteliais, druska bei maltais riešutais ir sujungiame su sviesto mase. Ištirpiname šokoladą ir šį taip pat įmaišome. Gausis ganėtinai tirštoka masė.
Varškės masei:
išplakame varškę su sviestu ir subėrus likusius produktus dar paplakame viską.

Daugiau nei pusę paruoštos šokoladinės tešlos paskleidžiame kepimo popieriumi išklotoje kepimo formoje, ant jos dedame varškės masę ir tada likusią šokoladinę masę. Kepame iki 170ºC įkaitintoje orkaitėje apie 45 min.



Skanaus!

2015 m. balandžio 16 d., ketvirtadienis

Grietiniečiai

Kai norisi kažko paprasto ir skanaus (receptas iš čia).



Tešlai:
400 g miltų
100 g grietinės
100 g cukraus
100 g sviesto
1 kiaušinis
1 arb. šaukštelio kepimo miltelių
½ arb. šaukštelio druskos

Įdarui:
150 g varškės
1 kiaušinis
3 valg. šaukštų kondensuoto pieno
30 g miltų
žiupsnelio cinamono


Paruošiame įdarą:
Kiaušinį paplakame, kad susijungtų trynys su baltymu. Įdedame varškės ir supilame kondensuoto pieno, išmaišome. Įberiame cinamono ir miltų, išmaišome, kad miltai pasiskirstytų. Jei įdaras atrodys skystokas, galima įdėti dar truputį miltų.

Paruošiame tešlą:
Minkštą sviestą su cukrumi išplakame iki purios masės. Įmušame kiaušinį ir dar paplakame. Sudedame grietinę, išmaišome. Atskirame inde miltus sumaišome su kepimo milteliais ir druska. Dalimis beriame į sviesto masę ir išminkome tešlą (400 g miltų man užteko kartu ir su kočiavimu).

Grietiniečių formavimas ir kepimas:
Ant stalviršio iškočiojame tešlą, stikline išpjauname apskritimus (8 cm skersmens). Į vieną tešlos apskritimo kraštą dedame varškės įdaro ir lenkiame apskritimą perpus; kraštų neužspaudžiame. Paruoštus grietiniečius sudedame ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir kepame iki 200°C įkaitintoje orkaitėje apie 20 min. (Iš nurodyto kiekio gavosi 43 vienetai).



Skanaus!