2014 m. liepos 31 d., ketvirtadienis

Vasariški užkandžiai

Sumuštinukus su pikantiškomis salotomis mes gamindavome labai senai (aš pati juos labai mėgstu), bandėme įvairius variantus: tepti mišrainę ant skrudintos baltos duonos ar ant pomidoro. Beatos knygoje nusižiūrėjau vasarišką šių sumuštinukų variantą, agurkai tikrai čia suteikia gaivumo. Rekomenduoju.


fermentinio sūrio
virtų kiaušinių
agurko
česnako
krapų
majonezo
pusiau tamsios (arba baltos) duonos


Duoną supjaustome riekelėmis ir apskrudiname orkaitėje, 150ºC apie 15min.
Nulupame agurkų žievelę ir išskobiame sėklytes, agurkus labai smulkiai supjaustome. Smulkia tarka sutarkuojame fermentinį sūrį ir kiaušinius, įdedame trintą česnaką, susmulkintų krapų ir majonezą, viską gerai išmaišome.
Paruoštą mišrainę užtepame ant duonos.


Skanaus!

Keksiukai/keksas su džiovintomis spanguolėmis

Mano vaikams labai patinka sukiotis vituvėje, kai ten ruošiu maistą. Labai nori padėti: ar kokia bulvę paduoti, ar įrankį, o jau kai ištraukiu mikseri tai prasideda ginčai kas po ko ir kiek laiko plaks; matyt greitai teks pirkti dar vieną, kad ginčytis nereikėtų. Įdomu ar ir paugę norės gaminti, tikuosi, kad taip :)
Šių keksiukų ar iš to pačio kiekio kekso receptą radau internete, pagaminome kartu su vaikais ir įvertinome skonį bei išvaizdą - puikiai. 



300 g miltų
2 arb. šaukštelių kepimo miltelių
1 arb. šaukštelio druskos
120 g cukraus
2 kiaušiniai
120 ml pieno
120 g sviesto
50 g džiovintų spanguolių
50 g juodojo šokolado


Sumaišome miltus, kepimo miltelius, druską ir cukrų. Kiaušinius išplakame, sviestą ištirpiname ir ataušiname, pilame į kiaušinių masę, įpilame pieno, išmaišome, kad viskas susijungtų. Sausus produktus suberiame į šlapius ir viską gerai išmaišome. Šokoladą smulkiai sukapojame, sudedame į tešlą kartu su spanguolėmis, išmaišome. Paruoštą tešlą paskirstome keksiukų kepimo formoje ir kepame iki 175˚C įkaitintoje orkaitėje 20–25 min.



Skanaus!

Agurkų mišrainė

Praeitais metais išbandyta, šią žiemą suvartota (receptas iš aguonėlės tinklaraščio)


1 kg agurkų
3 didesnių svogūnų
300 g cukraus (dabar dėčiau 100 g nes man per saldu)
250 ml balto vyno acto
3 valg. šaukštų garstyčių grūdelių
2 valg. šaukštų druskos
maltų pipirų
krapų


Svogūnus susismulkiname ir suberiame į didesnį puodą. Tą patį padarome su agurkais. Tada supilame actą, suberiame druską bei cukrų, garstyčių grūdelius bei pipirus ir išmaišius pastatome virti. Nuo užvirimo verdame 12 minučių ant karštos ugnies. 3 minutes prieš pabaigą suberiame smulkintus krapus.
Supilstome į sterilius stiklainiukus. Kai atvėsta laikome vėsiai.


Skanaus!

Blyneliai su krabų lazdelėmis

Kokia sunki šiemet man liepa: labai karšta ir tvanku, puolė ligos, namas be stogo (tiesiogine šio žodžio prasme), darželis uždarytas tai su vyru dirbame pamainomis... Tikiuosi rugpjūtis bus geresnis :)
Šiandiens siūlau blynelius, paprastai pagaminamus ir skanius (receptas iš čia)


100 ml pieno
druskos
2 kiaušiniai
300 g krabų lazdelių
miltų


Kiaušinius suplakame, įpilame pieno, po truputį dedame miltus, kol tešla bus vidutinio tirštumo. beriame druskos pagal skonį. Krabų lazdeles supjaustome griežinėliais, įdedame į tešlą, išmaišome, kad pasiskirstytų. Į keptuvę įpilame aliejaus, įdedame po šaukštą tešlos ir kepame iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus. Valgyti su padažu ar salotomis.


Skanaus!

2014 m. liepos 8 d., antradienis

Riešutų ir kokoso sausainiai

Šių vėl skanių ir lengvai pagaminamų sausainių receptas iš knygos "Beatos virtuvė: Kepinių knyga". Nesu aš didelė Beatos fanė, bet ši knyga man tikrai patinka. Šie sausainiai (kaip ir daugelis kitų) buvo išgirti visų ragautojų ;) 


100 g minkšto sviesto
170 g cukraus
120 g žemės riešutų sviesto
1 kiaušinis
120 g miltų
50 g kokosų drožlių
100 g sūdintų kepintų žemės riešutų
50 g šokolado


Sviestą ir žemės riešutų sviestą sudedame į indą, įmušame kiaušinį ir suberiame cukraus. Viską gerai išplakame. Į gautą masę suberiame kokosų drožles, miltus, žemės riešutus ir smulkiai sukapotą šokoladą. Viską šaukštu gerai išmaišome. Iš tešlos suformuojame cilindrą, suvyniojame jį į maistinę plėvelę ir dedame apie 30 min. į šaldymo kamerą. Kiek sukietėjusią tešlą supjaustome apie 1 cm storio riekelėmis ir dedame jas ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Kepame iki 175ºC įkaitintoje orkaitėje apie 12-15 min.



Skanaus!

Vištienos krūtinėle kepta kario padaže

Greita, paprasta ir skanu.


dvi pusės vištienos krūtinėlės
druskos
juodųjų pipirų
5-6 valg. šaukštų majonezo
1-2 arb. šaukštelių kario prieskonių


Vištienos krūtinėlę supjaustome norimo dydžio gabaliukais, pabarstome druska ir juodaisiais pipirais, paliekame apie 1 valandai pasimarinuoti.
Majonezą sumaišome su kario prieskoniais. Kepimo formą išklojame folija, sudedame vištienos gabaliukus, paskirstome majonezo padažą ir kepame iki 200ºC įkaitintoje orkaitėje apie 20-30 min.


Skanaus!