2013 m. rugpjūčio 27 d., antradienis

Vaflinis desertas

Labai greitas ir be galo skanus desertas, ypač tinkantis vaikų šventėms. Laibai mėgstamas mūsų šeimoje, paprasta kaip 2x2.

1 pak. apskritimo formos plonų vaflių
1 indelis karamelizuoto sutirštinto pieno (Rududu)
30 g migdolų drožlių


Imame vieną vaflį ištepame jį su Rududu, ant viršaus dedame sekantį vaflį, vėl jį ištepame ir taip kartojame kol išnaudosime vaflius ar Rududu. Viskas.
Ant viršaus galime dėti ką tik norime (arba nieko): paskrudintas migdolų drožles, aplieti šokoladu ir apibarstyti įvairiausiais pabarstukais, ar puošti kremu ar plakta grietinėle su vaisiais ar uogomis, čia fantazijai nėra ribų.


Skanaus!

2013 m. rugpjūčio 25 d., sekmadienis

Sūrio lazdelės

Paprasta, elementaru ir labai skanu.


1 pak. sluoksniuotos bemielės tešlos
300 g fermentinio sūrio
saldžiųjų paprikų prieskonių
1 kiaušinio


Iš sluoksniuotos tešlos iškočiojame stačiakampį, ant  pusės stačiakampio ploto užbarstome tarkuotą sūrį sumaišytą su mėgstamais prieskoniais. Uždengiame sūrį kita stačiakampio puse, delnais paspaudžiame, kad geriau suliptų. Supjaustome plonomis juostelėmis. Jas susukame, patepame išplaktu kiaušiniu ir sudedame ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Kepame iki 150ºC įkaitintoje orkaitėje apie 25 min.


Skanaus!

Paprastas obuolių pyragas

Šio pyrago receptą radau „Beatos virtuvė“ knygoje. Tikrai paprastas ir skanus pyragas, sulaukęs tik pagyrimų :)

4 kiaušiniai
200 g cukraus
70 g sviesto
100 g grietinės
150 ml pieno
250 g miltų
1 arb. šaukštelis kepimo miltelių
2 arb. šaukštelių vanilinio cukraus

450 g nuluptų, išvalytų obuolių skiltelių

2 valg. šaukštų džiūvėsėlių
4 valg. šaukštų rudojo cukraus


Kiaušinius su cukrumi išplakame iki putų. Supilame išlydytą sviestą, pieną ir sudedame grietinės, išplakame. Miltus sumaišome su kepimo milteliais ir vaniliniu cukrumi, persijojame ir dalimis įdedame į kiaušinių masę, maišome, kol tešla taps vienalytė. Į paruoštą tešlą sudedame paruoštus obuolius. Kepimo formą ištepame sviestu ir pabarstome džiūvėsėliais. Joje paskirstome tešlą su obuoliais. Ant viršaus užbarstome džiūvėsėlius sumaišytus su ruduoju cukrumi. Kepame iki 175ºC įkaitintoje orkaitėje apie 45-50 min.



Skanaus!

2013 m. rugpjūčio 19 d., pirmadienis

Obuolių pyragas su traškia viršūne

Dar vienas pyrago receptas, kurį pagaminus ir paragavus likau sužavėta. Receptą radau čia, kai nusprendžiau išsikepti obuolių pyragą. Receptas paprastas, o pyrago skonis tobulas. Pyragas saldus, su obuolių rūgštele ir traškia viršūne, mmm. Puikiai tinka su vaniliniais ledais ;)


Biskvitui:
200 g sviesto
120 g cukraus
2 arb. šaukštelių kepimo miltelių
250 g miltų
žiupsnelio druskos
3 kiaušiniai

Įdarui:
500 g nuluptų, išvalytų obuolių, supjaustytų skiltelėmis
indelis saldinto sutirštinto pieno (385 g)

Trupiniams: 
80 g miltų
80 g cukraus
60 g sviesto

Minkštą sviestą išplakame iki purumo, įdedame cukraus, vėl išplakame. Įmušame kiaušinius po kiekvieno gerai išplakant. Miltus sumaišome su kepimo milteliais ir druska, persijojame ir dalimis įdedame į kiaušinių masę, maišome, kol tešla taps vienalytė.
Paruoštus obuolius sumaišome su kondensuotu pienu.
Trupiniams skirtus miltus, cukrų ir minkštą sviestą sumaišome tarpusavyje, kol gausime trupinius.
Kepimo formą išklojame kepimo popieriumi, joje paskirstome tešlą, ant viršaus sudedame obuolius su kondensuotu pienu ir iš viršaus pabarstome trupiniais. Kepame iki 175ºC įkaitintoje orkaitėje apie 1 val. (ar pyragas iškepęs patikriname mediniu smeigtuku).


Skanaus!

Vištienos salotos pagal Iloną

Šitų salotų pirmą kartą ragavau pas savo pusseserę Iloną. Labai patiko skonis, tiek skonis, tiek išvaizda. Pastaruoju metu be šių salotų neįvyksta jokia šventė :)


dvi pusės vištienos krūtinėlės be kaulo ir odos
žiupsnelio druskos
1 arb. šaukštelio kario prieskonių
apie 300 g fermentinio sūrio
4 virti kiaušiniai
200 g vynuogių be sėklų
100 g migdolų drožlų
majonezo


Krūtinėlę supjaustome mažais gabalėliais, įberiame druskos ir kepame keptuvėje. Baigiant kepti įberiame kario prieskonių (pagal skonį). Atvėsiname. Migdolų drožles pakepiname keptuvėje, atvėsiname ir padaliname į 6 dalis.
Atskirame dubenėlyje sumaišome pakepintą vištieną su viena migdolų drožlių dalimi ir majonezu. Sudedame į salotinę. Užbarstome antra migdolų drožlių dalimi.
Sūrį sutarkuojame, sumaišome su trečia migdolų drožlių dalimi ir majonezu, paskirstome ant vištienos ir užbarstome ketvirta migdolų drožlių dalimi.
Išvirtus kiaušinius sutarkuojame, sumaišome su penkta migdolų drožlių dalimi ir majonezu, paskirstome ant sūrio ir užbarstome šešta migdolų drožlių dalimi.
Vynuoges perpjauname per pusę ir išdėliojame ant kiaušinio (migdolų drožlių) sluoksnio.

Skanaus!

2013 m. rugpjūčio 15 d., ketvirtadienis

Ricottos varškės užkandis

Šis receptas buvo sumastytas mano sesers ir dėkui Jai už tai, puikus užkandis tieks skonio, tiek išvaizdos atžvilgiu :)


330 g ricotta varškės
druskos
3-4 skiltelės česnako
sauja graikinių riešutų
prancūziškas batonas


Ricotta varškę pasigaminame patys (receptas čia), įberiame druskos ir sudedame pertrintą česnaką (ragaujame ir dedame prieskonių pagal savo skonio receptorius). Batoną supjaustome plonomis riekelėmis ir paskrudiname orkaitėje. Ant jo užtepame paruoštą varškę ir ant viršaus uždedame riešutą.


Skanaus!

Riešutinis pyragas su šokoladu

Šito pyrago receptą radau čia. Išbandžiau ir drąsiai galiu pasakyti, kad tai tapo vienas mano mėgstamiausių pyragų. Visi puikiai žino, kad riešutai labai draugauja su šokoladu ir mažai kas gali atsispirti šiam deriniui. Originaliame recepte pyragas kepamas su baltuoju šokoladu, gaminau, bet čia pateiktas recepto variantas man yra skaniausias.



3 kiaušiniai
200 g cukraus
1/3 stiklinės aliejaus
3/4 stiklinės pieno
250 g miltų
1 arb. šaukštelio kepimo miltelių
žiupsnelio druskos
200 g lazdyno riešutų
80 g šokolado

Glaistui:
80 g šokolado
1 valg. šaukštas aliejaus
50g migdolų plokštelių


Kiaušinius išplakame su cukrumi. Įpilame pieno ir aliejaus, vėl išplakame. Miltus persijojame su kepimo milteliais ir druska, palaipsniui įdedame į kiaušinių masę. Maišome, kol tešla taps vienalytė.
Lazdyno riešutus apskrudiname, kad nusiimtų luobelė. Įdedame juos kartu su gabaliukais sulaužytu šokoladu į blenderį ir susmulkiname, galima peiliu sukapoti. Įmaišome riešutų-šokolado masę į paruoštą tešlą.
Kepimo formą ištepame sviestu ir paskirstome joje tešlą.
Kepame iki 1750C įkaitintoje orkaitėje apie 25 min. (ar pyragas iškepęs patikriname mediniu pagaliuku).
Paruošiame glaistą: šokoladą ištirpiname garų vonelėje, įpilame aliejaus. Paskirstome ant pyrago viršaus ir pabarstome keptuvėje apskrudintomis migdolų plokštelėmis. Paliekame šaldytuve, kad šokoladas sustingtų.


Skanaus!

Vištienos juostelės

Labai paprastas ir skanus pietų ar vakarienės patiekalas (priklausomai nuo to kaip jį pateiksime). Šis patiekalas buvo gamintas nuo senų laikų, bet patobulintą variantą radau knygoje "Beatos virtuvė". Tas krūtinėlės mirkimas kefyre tikrai padaro ja sultingesne. Čia svarbu neperkepti mėsos, kad ji neišdžiūtų.



2 vištų krūtinėlės
250 ml kefyro
mėgstamų prieskonių
1-2 kupinų valg. šaukštų miltų
maltų džiūvesėlių (naudoju su paprika, gražiau atrodo)
1-2 kiaušinis


Vištų krūtinėles supjaustome išilgai (2-3 cm pločio juostelėmis). Pamerkiame jas į kefyrą. Po 1-2 valandų kefyrą nupilame, ant mėsos užberiame prieskonių.
Paruošiame į ką voliosime vištieną: vienoje lėkštėje miltai, antroje – džiūvesėliai, dubenėlyje išplakti kiaušiniai. Vištienos juosteles pamirkome į kiaušinių plakinį, po to truputį  miltuose, tada – džiūvesėliuose. Apvoliotas vištienos juosteles sudedame ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir kepame iki 200ºC įkaitintoje orkaitėje apie 20 min. Svarbu neperkepti, kad vištiena nebūtų pernelyg sausa.
Padažą paruošiame kokį tik norime. Dažniausiai darau 2/3 majonezo + 1/3 grietinės, o jau priedai pagal skonį; tai gali būti įvairiausios žolės (pertažolės, krapai, bazilikas, rozmarinas), česnakas ar sūris (fermentinis, parmezano ar pelėsinis).


Skanaus!